Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kokosov štamperle

0
Popolna kombinacija! Osvežujoča kokosova krema s čokolado in svežo meto.
KAJ POTREBUJE ZA SLADICO IZ KOKOSOVE KREME?
1 konzerva kokosove kreme 400 ml - 20-22% maščobe
2 žlici mletega sladkorja
1 žlica kokosovega olja
1 žlica jedilnega koruznega škroba gustin
3 zvrhane žlice kokosove moke
50 g temne čokolade
50 g bele čokolade
20 čokoladnih skodelic iz fine temne čokolade
listi sveže mete


POSTOPEK PRIPRAVE
Konzervo kokosove kreme pretresemo, odpremo in nalijemo v kozico. Dodamo mleti sladkor in kokosovo olje. Ko zmes zavre, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v dveh žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 4 minute.
Kokosovo kremo ohladimo.
Kokosovo moko stresemo v vročo ponev in prepražimo, da dobi zlato-rjavo barvo. Dodamo belo in temno čokolado. Ob stalnem mešanju kuhamo še toliko časa, da se čokolada raztopi. Stopljeno čokolado s kokosom stresemo na kos peki papirja in razmažemo na debelino 4 milimetre. 
Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Čokoladne skodelice napolnimo z dobro ohlajeno kokosovo kremo. Za pol ure postavimo v hladilnik. Čokolado s kokosovo moko nalomimo na neenakomerne kose.
BODITE POZORNI IN DOBRO OHLADITE KOKOSOVO KREMO! Med sestavljanjem in pripravo sladke čokoladne naslade s kokosom sem zaznal napakico, ki sem jo v drugo odpravil. Namreč, v prvo nisem dobro ohladil kokosove kreme in ko sem jo nalil v skodelice je prišlo do topljenja.... Nekatere so spremenile obliko, a pri nekaterih se je stopil dno...
 Pred serviranjem okrasite s koščki čokolade in listi sveže mete.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo