Popolna kombinacija! Osvežujoča kokosova krema s čokolado in svežo meto.
KAJ POTREBUJE ZA SLADICO IZ KOKOSOVE KREME?
1 konzerva kokosove kreme 400 ml - 20-22% maščobe
2 žlici mletega sladkorja
1 žlica kokosovega olja
1 žlica jedilnega koruznega škroba gustin
3 zvrhane žlice kokosove moke
50 g temne čokolade
50 g bele čokolade
20
čokoladnih skodelic iz fine temne čokolade
listi sveže mete
POSTOPEK PRIPRAVE
Konzervo kokosove kreme pretresemo, odpremo in nalijemo v kozico. Dodamo mleti sladkor in kokosovo olje. Ko zmes zavre, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v dveh žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 4 minute.
Kokosovo kremo ohladimo.
Kokosovo moko stresemo v vročo ponev in prepražimo, da dobi zlato-rjavo barvo. Dodamo belo in temno čokolado. Ob stalnem mešanju kuhamo še toliko časa, da se čokolada raztopi. Stopljeno čokolado s kokosom stresemo na kos peki papirja in razmažemo na debelino 4 milimetre.
Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Čokoladne skodelice napolnimo z dobro ohlajeno kokosovo kremo. Za pol ure postavimo v hladilnik. Čokolado s kokosovo moko nalomimo na neenakomerne kose.
BODITE POZORNI IN DOBRO OHLADITE KOKOSOVO KREMO! Med sestavljanjem in pripravo sladke čokoladne naslade s kokosom sem zaznal napakico, ki sem jo v drugo odpravil. Namreč, v prvo nisem dobro ohladil kokosove kreme in ko sem jo nalil v skodelice je prišlo do topljenja.... Nekatere so spremenile obliko, a pri nekaterih se je stopil dno...
Pred serviranjem okrasite s koščki čokolade in listi sveže mete.
Ni komentarjev
Objavite komentar