Kam s kruhom, starim dan ali dva? Hitra in hrustljava ideja za "party" prigrizek ob pivu, malico "TO GO" za v šolo, službo...
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO HRUSTLJAVEGA PRIGRIZKA
IZ BAGETE?
1 bageta stara dan ali dva / 300 g
200 g pasiranega paradižnika
8 rezin prešane šunke
1 slaba pest šampinjonov iz slanice
1 dobra pest ribanega sira
nekaj črnih oliv
po en ščepec soli in grobo mletega čilija
¼ čajne žličke origana
POSTOPEK PRIPRAVE OKUSNEGA PRIGRIZKA
Bageto po robu (0.5 centimetra od zunanjega roba) zarežemo, pol centimetra globoko. Izrezan kos odstranimo.
Notranji del bagete premažemo s pasiranim paradižnikom, ki smo ga začinili s soljo, čilijem in origanom.
Notranjost bagete obložimo z rezinami šunke in s šampinjoni iz slanice. Potrosimo z ribanim sirom in obložimo z olivami. Pripravljeno bageto postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 12 minut.
Nadev za pica bageto lahko pripravite po svojem trenutnem navdihu. Namig: popečena zelenjava (bučke, paprika, jajčevci), tuna, siri z različnimi okusi, sveža zelišča...
Ni komentarjev
Objavite komentar