Preprosta in hitra ideja za kosilo ali večerjo.
200 g rezancev iz zelenega čaja
200 g piščančjih prs brez kosti in kože
1 čebula
½ podolgovate rdeče paprike
½ kumare
1 ščepec muškatnega oreščka
3 žlice ostrigine omake
2 stroka česna
par vejic luštreka
olivno olje
sol
POSTOPEK PRIPRAVE
Zelenjavo očistimo in narežemo.
papriko in kumaro narežete na rezance ; čebulo narežete na lističe ; česen grobo sesekljate ; luštrek grobo zrežeteV kozico stresemo čebulo in piščančja prsa, narezana na rezance. Pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 8 minut. Dodamo pripravljeno papriko in kumaro. Pražimo še 5 minut. Začinimo s česnom, luštrekom, ostrigino omako in muškatnim oreščkom. Prelijemo s 60 ml vode in na hitro prevremo.
Rezance iz zelenega čaja skuhamo v osoljeni vodi (4 minute). Kuhane rezance odcedimo, splaknemo s hladno vodo in stresemo v pripravljeno omako. Premešamo in po potrebi solimo.
Ostrigina omaka ponuja jedi že določeno stopnjo slanosti. Zato vam priporočam, da jed solite šele na koncu.
Jaz osebno je nisem dodal, ker mi je bila jed polnega okusa že brez soli.
Ni komentarjev
Objavite komentar