Okusna ideja za zdrav večerni prigrizek. Brez zadržkov pa si ga lahko pripravite tudi za malico "TO GO"...
IN KAJ POTREBUJE OKUSNE ZELENJAVNE ZVITKE?
12 riževih listov premer 16 cm
2 korenja
4 »snack« kumare
½ podolgovate rdeče paprike
1 manjši gomolj zelene
par vejic svežega luštreka
1/3 čajne žličke soli
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
1 ščepec muškatnega oreščka
2 žlici ostrigine omake brez glutena
sezamovo olje
NAVODILA ZA PRIPRAVO
Zelenjavo (korenje, kumara, paprika, kumara) operemo, očistimo in narežemo na rezance.
"Snack" kumarice so na trgovskih policah bolj poredko v ponudbi. Zato jih lahko nadomestite z običajno.
Zelenjavo stresemo v vročo ponev. Pokapamo s sezamovim oljem in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. Pražimo 5 minut. Na koncu primešamo ostrigino omako in grobo zrezan luštrek.
NAVODILA ZA PRIPRAVO ZVITKOV
V ponev nalijemo vodo, začinimo s soljo in zavremo.
Rižev list namočimo v vrelo vodo za 5 sekund. Nato ga položimo na vlažno delovno površino.
1. Na
sredino lista položimo eno žlico zelenjavnega nadeva.
2. Levi in desni rob lista prepognemo čez nadev.
3. Del lista, ki je pred nami, prepognemo na nadev in zavijemo.
Zvitek postavimo na servirni krožnik, ki smo ga na tanko premazali s sezamovim oljem. Postopek priprave ponavljamo, da porabimo vse riževe liste.
Ob riževih zvitkih z zelenjavo postrežemo ostrigino omako.
Če boste zvitke postregli kasneje, navlažite papirnato ali bombažno krpo, pokrijte ter shranite v hladilnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar