Preprosto za pripravo in tako osvežujoče.
250 g keksov z žiti
2 zvrhani žlici mletih mandljev
50 g temne čokolade
400 g kremnega sira mascarpone
150 ml sladke smetane
1 kozarec vloženih višenj 680 g
6 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba gustin
nekaj listov sveže mete
nekaj listov sveže mete
POSTOPEK PRIPRAVE SLADICE V KOZARCU
Kekse stresemo na delovno površino in jih s pomočjo kuhinjskega valja zdrobimo. Preložimo v posodo in dodamo mlete mandlje ter grobo sesekljano temno čokolado. Premešamo.
Višnje stresemo v kozico. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Ko tekočina zavre, primešamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v 50 ml hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 4 minute.
Kuhane višnje ohladimo.
Kremni sir stresemo v posodo. Prelijemo s sladko smetano in s pomočjo električnega mešalnika premešamo, da dobimo gladko kremo.
Kremo preložimo v vrečko za brizganje. Do uporabe shranimo v hladilnik.
Pripravljeno zmes iz keksov razdelimo v 8 kozarcev. Poravnamo.
Čez podlogo iz keksov nabrizgamo kremo iz mascarponeja.
Kremo prekrijemo z omako iz višenj. Okrasimo z listi mete.
Namig za pripravo okusnega kozarca mi je bila Švarcvaldska torta. Par elementov odvzel in nekaj dodal...
Ni komentarjev
Objavite komentar