Namig za okusno in preprosto solato, ki jo lahko servirate kot kosilo ali večerjo.
200 g čemaža
3 večje krompirje
50 g prekajene slanine
100 g mozzarelle v kroglicah
150 g okrasnega paradižnika
par vejic luštreka
2 stroka česna
100 ml vinskega kisa
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
POSTOPEK PRIPRAVE
Čemaž operemo v stoječi vodi ter dobro odcedimo.
Čemaž lahko nadomestite tudi z rukolo, endivijo, radičem ali regratom.
Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke, skuhamo v osoljeni vodi in odcedimo. 100 ml vode, v kateri se je kuhal krompir, shranimo.
Slanino narežemo na majhne kocke in prepražimo na vroči ponvi, brez dodatka maščobe. Dodamo krompir, grobo sesekljan česen in luštrek, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 3 minute. Zalijemo z vinskim kisom in vodo, v kateri se je kuhal krompir. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter na hitro pokuhamo (3 minute).
S pripravljenim prelivom prelijemo čemaž ter potrosimo z mozzarello in na krhlje narezanim okrasnim paradižnikom.
Ni komentarjev
Objavite komentar