Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jabolčni keksi z marcipanom

Preprosta in okusna kombinacija z ovsenimi kosmiči, ki ponuja popoln okus za vse, ki obožujejo manj sladko sladico.
0
Preprosta in okusna kombinacija z ovsenimi kosmiči, ki ponuja popoln okus za vse, ki obožujejo manj sladko sladico.
KAJ POTREBUJE ZA SLASTNE KEKSE?
220 g ovsenih kosmičev
340 g nastrganih jabolk
50 g rozin
100 g bele čokolade
3 žlice cvetličnega medu
200 g marcipana


PRIPRAVA KEKSOV
Ovsene kosmiče stresemo v posodo. Dodamo rozine, sesekljano belo čokolado, med in nastrgana jabolka. Dobro premešamo.
Odrežemo kos PVC folije in jo položimo na delovno površino. Na njo stresemo pripravljeno zmes ter jo oblikujemo v obliko pravokotnika, širine 7 centimetrov in debeline 1.5 centimetra. Z marcipana naredimo svaljk, dolžine pravokotnika. Položimo ga po sredini.
S pomočjo folije dvignemo sprednji del zmesi in jo prepognemo čez marcipan. Postopek ponovimo še z zgornjim delom. Zavijemo v PVC folijo in oblikujemo v valj. Pripravljen "valj" postavimo na pekač, ki smo mu dno prekrili s kosom peki papirja. Odstranimo PVC folijo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 30 minut.
Pečen "valj"pustimo, da se dobro ohladi. Z nožem za kruh narežemo na poljubne kose.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo