Okusna in preprosta ideja za sladkanje brez peke.
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO TORTIC BREZ
PEKE?
250 g lešnikovih napolitank
3 žlice kremnega sira mascarpone
1 ½ žlice mandljevega namaza s sesekljanimi lešniki
50 g mandljev v lističih
50 g temne čokolade za kuhanje
10-12 jagod
nekaj listov sveže mete
1 žlica olja
1 žlica olja
POSTOPEK PRIPRAVE
Napolitanke stresemo v posodo. S pomočjo roke, jih zdrobimo. Dodamo kremni sir in namaz ter dobro premešamo. Zmes postavimo za 25 minut v hladilnik.
Z modelom za oblikovanje, premera 6 in višine 6 centimetrov, oblikujem štiri podloge za mini tortice. "Valje" iz napolitank povaljamo v mandljih.
NAMIG ZA DRZNE Jagode zamenjajte z avokadom. Avokado prepolovite, odstranite koščico, olupite in narežete na tanke rezine. Pokapate z limoninim sokom, da ne oksidira oz. spremeni barve.
Jagode očistimo, operemo pod tekočo vodo in osušimo. Štiri pustimo cele, ostale narežemo na tanke lističe. Napolitankin "valj"postavimo na delovno površino, pokonci.
Z narezanimi jagodami obložimo vrh, v obliki cveta. Na sredino postavimo eno celo jagodo. Pokapamo s čokolado, ki smo ji dodali eno žlico olja in raztopili nad vodno soparo. Okrasimo z nekaj listi sveže mete. Postopek ponovimo še pri ostalih treh valjih. Mini tortice shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Jagode lahko zamenjate tudi z rezinami manga. Na koncu pokapate tudi s čokolado in dodate semena marakuje.
Ni komentarjev
Objavite komentar