Okusen in preprost recept iz velikokrat zapostavljene drobovine, piščančji želodčki!
350 g piščančjih želodčkov
340 g peteršiljeve korenine
230 g korenja
280 g pora
100 g čebule
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
1 čajna žlička majarona
1 ščepec muškatnega oreščka
3 stroke česna
3 stroke česna
olivno olje
Omaki iz piščančjih želodčkov dodamo kuhane njoke, potrosimo z nastrganim parmezanom. Premešamo in serviramo.
UPORABITE KUPLJENE ALI PRIPRAVITE OKUSNE DOMAČE NJOKE
1000 ml vode
1 žlica soli
125 g masla
640 g moke tip 500
3 jajca
POSTOPEK PRIPRAVE
Zelenjavo (čebula, korenje, korenina peteršilja) očistimo in narežemo na manjše kocke. Por narežemo na tanjše rezine, operemo in dobro odcedimo. Pripravljeno zelenjavo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut.
Praženi zelenjavi dodamo piščančje želodčke. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Zmanjšamo dovod toplotne energije ter pražimo 25 minut. Dodamo grobo sesekljan česen in majaron ter zalijemo s 150 ml vode. Kuhamo 10 minut.NAMIG ZA ČIŠČENJE PORA! Por prvo narežete na poljubne kose. Nato ga operete v stoječi vodi. Tako boste vedno odstranili "umazanijo", ki se nahaja med listi.
Omaki iz piščančjih želodčkov dodamo kuhane njoke, potrosimo z nastrganim parmezanom. Premešamo in serviramo.
Pri recepturi lahko uporabite kupljene njoke ali pa pripravite preproste in zelo okusne njoke kar doma.
Hitri recept spodaj, a bolj podrobno s slikovnim postopkom priprave njokov, si lahko ogledate TUKAJ
V kozico nalijemo vodo. Dodamo sol in maslo. Ko voda zavre
dodamo moko. Ob stalnem mešanju, kuhamo toliko časa, da se naredi testni cmok.
Delovno površino potrosimo z eno pestjo moke. Nato stresemo
kuhano zmes in jo nekoliko razpotegnemo, da se na pol ohladi. Dodamo
razžvrkljana jajca in dobro pregnetemo.
Testo razrežemo na 8 enakih delov. Kose razvaljamo v velike
svaljke, premera cca 2 centimetra. Nato jih razrežemo na kose, širine 2 cm.
Kuhamo v slanem kropu, 4-5 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar