Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec z avokadom in riževim papirjem

Preprosta in okusna enolončnica, ki se prileže v hladnih in sončnih dneh!
0
Preprosta in okusna enolončnica, ki se prileže tako v hladnih, kot sončnih dneh!
Okusna piščančja enolončnica za sončne in deževne dni
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNE JEDI NA ŽLICO?
2 kosa piščanca s kostjo 350 g
1 čebula
1 korenina peteršilja
1 korenje
½ koromača
par listov cikorije
2 žlici ostrigine omake brez glutena
1 čajna žlica krompirjevega škroba
1 avokado
8 riževih papirjev
1 ščepec muškatnega oreščka
nekaj vejic luštreka
2 stroka česna
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
olje za cvrtje


POSTOPEK PRIPRAVE…
Zelenjavo očistimo in narežemo (čebula, korenje, korenina peteršilja - na kocke / koromač - na tanke rezine / cikorija - na manjše koščke). Piščanca operemo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Čebulo stresemo v kozico. Dodamo piščanca in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 5 minut oz. toliko časa, da dobi piščanec zlato-rjavo skorjo.
Popečenemu piščancu dodamo pripravljeno zelenjavo in grobo sesekljan česen. Pražimo 5 minut. Začinimo z ostrigino omako, grobo zrezanim luštrekom, soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Zalijemo s 700 ml vode in kuhamo 20 minut. Nato primešamo krompirjev škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Kuhamo 10 minut.
Pri uporabi soli bodite previdni, saj ostrigina omaka jedi že daje določeno stopnjo slanosti.
Pred serviranjem enolončnici dodamo avokado. Namesto kruha serviramo ocvrte riževe papirje. 
Avokado prepolovite, odstranite koščico in izdolbete meso.
Kose riževega papirja, posamično ocvrete v vročem olju (1 minuta). Ocvrte kose položite na papirnato brisačo, da se odteče odvečna maščoba.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo