Popolna ideja za vse, ki obožujejo sladko slano kombinacijo ter sveže okuse v obliki sendviča. Primeren tudi za službeno ali šolsko malico "TO GO".
KAJ POTREBUJE ZA SLASTEN SENDVIČ S
PIŠČANCEM?
1 olivna čabata 300 g
½ avokada
1 manjši paradižnik
nekaj rezin sveže kumare
1 pest čemaža
2 žlici pistacijevega namaza
1 zvrhana žlica nastrganega parmezana
1 piščančji zrezek 120 g
za paniro: moka, jajce, krušne drobtine
sol
olje
za cvrtje
POSTOPEK PRIPRAVE
Čemaž operemo v hladni vodi in dobro osušimo.
Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine.
Avokado prepolovimo in odstranimo koščico. Izdolbemo meso in s pomočjo vilice pretlačimo na manjše koščke.
Kumaro operemo pod tekočo vodo in narežemo na rezine.
Piščančji file začinimo s soljo, spaniramo (moka, razžvrkljano jajce, krušne drobtine) ter ocvremo.
Piščanca lahko nadomestite s sirom, ribjim filejem, bučkami ali jajčevcem.
Čabato prepolovimo. Na vsako polovico položimo po eno žlico pistacijevega namaza. Enakomerno razmažemo po celotni površini.
Na spodnji del čabate položimo čemaž ter obložimo s paradižnikom, kumaro in avokadom. Na obložen del položimo ocvrtega piščanca in potrosimo s parmezanom. Pokrijemo z zgornjim delom čabate.
Ni komentarjev
Objavite komentar