Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec s čemažom, pistacijo in avokadom

Popolna ideja za vse, ki obožujejo sladko slano kombinacijo ter sveže okuse v obliki sendviča. Primeren tudi službeno ali šolsko malico "TO GO".
0
Popolna ideja za vse, ki obožujejo sladko slano kombinacijo ter sveže okuse v obliki sendviča. Primeren tudi  za službeno ali šolsko malico "TO GO".
KAJ POTREBUJE ZA SLASTEN SENDVIČ S PIŠČANCEM?
1 olivna čabata 300 g
½ avokada
1 manjši paradižnik
nekaj rezin sveže kumare
1 pest čemaža
2 žlici pistacijevega namaza
1 zvrhana žlica nastrganega parmezana
1 piščančji zrezek 120 g
za paniro: moka, jajce, krušne drobtine
sol
olje za cvrtje


POSTOPEK PRIPRAVE

Čemaž operemo v hladni vodi in dobro osušimo.

Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine.

Avokado prepolovimo in odstranimo koščico. Izdolbemo meso in s pomočjo vilice pretlačimo na manjše koščke.

Kumaro operemo pod tekočo vodo in narežemo na rezine.

Piščančji file začinimo s soljo, spaniramo  (moka, razžvrkljano jajce, krušne drobtine) ter ocvremo.

Piščanca lahko nadomestite s sirom, ribjim filejem, bučkami ali jajčevcem.
Čabato prepolovimo. Na vsako polovico položimo po eno žlico pistacijevega namaza. Enakomerno razmažemo po celotni površini.
Na spodnji del čabate položimo čemaž ter obložimo s paradižnikom, kumaro in avokadom. Na obložen del položimo ocvrtega piščanca in potrosimo s parmezanom. Pokrijemo z zgornjim delom čabate. 

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo