Preprosta in zelo okusna receptura za testenine! Tuna v kombinaciji z izbrano zelenjavo ponuja slastno rešitev za hiter obrok...
1 konzerva tune v lastnem soku 180 g
½ koromača
1 zelena paprika
1 čebula
2 stroka česna
1 konzerva paradižnikovih kock v lastnem soku 400 g
2 žlici ostrigine omake
1 ščepec muškatnega oreščka
sok ½ limete
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
olivno olje
250 g
testenin po lastnem izboru
POSTOPEK PRIPRAVE…
Zelenjavo (paprika, koromač, čebula) očistimo in narežemo na tanke lističe. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 5 minut.
Dodamo vsebino konzerve s tuno, začinimo z muškatnim oreščkom, ostrigino omako in grobo sesekljanim česnom. Prelijemo s paradižnikovimi kockami v lastnem soku, ki smo jih zmleli v gladko zmes. Na hitro pokuhamo (3 minute).
Tunini omaki dodamo kuhane testenine "al dente" in sok limete. Premešamo, začinimo s soljo in poprom ter na hitro pokuhamo (2 minute).
Paradižnikove kocke v lastnem soku lahko zamenjate s konzervo pelatov v lastnem soku ali pasiranim paradižnikom
Tunino omako solite na koncu, saj ostrigina omaka jedi že da določeno stopnjo slanosti.
Če se vam zdi okus omake premočen, lahko dodate približno 60 ml vode.
Ni komentarjev
Objavite komentar