Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zapečen rdeči fižol

Rdeči fižol sodi med zdrave stročnice. Bogat je z vitamini, minerali in vlakninami. Po rezultatih raziskav se zahvaljujoč visoki vsebnosti le-teh uspešno meri z borovnicami, rdečo čebulo in jedilnimi bučami.
0
Rdeči fižol sodi med zdrave stročnice. Bogat je z vitamini, minerali in vlakninami. Po rezultatih raziskav se zahvaljujoč visoki vsebnosti le-teh uspešno meri z borovnicami, rdečo čebulo in jedilnimi bučami.
KAJ SE POTREBUJE ZA OKUSNO JED IZ FIŽOLA?
1 mlada čebula
¼ podolgovate gladke kumare
100 g šunke v kosu
1 konzerva rdečega fižola 410 g
50 g prekajene slanine tanke rezine
100 g mozzarella kroglic
100 g okrasnega paradižnika
2 stroka česna
4 vejice luštreka
½ čajne žličke mlete rdeče paprike
1 ščepec muškatnega oreščka
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje


POSTOPEK PRIPRAVE
Čebulo z zelenjem in kumaro očistimo, narežemo na manjše koščke ter stresemo v vročo ponev. Dodamo na kocke narezano šunko, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 6 minut.
Praženi mešanici dodamo rdeč fižol s tekočino iz konzerve. Začinimo z grobo sesekljanim česnom in luštrekom, soljo, poprom, muškatnim oreščkom in rdečo mleto papriko. Premešamo in na hitro pokuhamo (3 minute).

Rdeč fižol lahko zamenjate z belim ali rjavim fižolom, lečo ali čičeriko. 
Pripravljen fižol razdelimo v dve ognjevarni posodi. Obložimo z rezinami prekajene slanine, mozzarello in okrasnim paradižnikom. Posodi položimo v ogreto pečico na 200 °C, za 20 minut.

Ob okusnem zapečenem fižolu servirate še listnato solato po izboru.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo