Rižota je lahko zelo okusna, tudi če riž nadomestite s pšenico ali katerim drugim žitom.
KAJ POTREBUJE ZA OKUSNO RIŽOTO IZ PŠENICE?
200 g pšenice enozrnice
1 koromač
2 zvrhani žlici pesta iz čemaža
30 g nastrganega parmezana
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
par vejic luštreka
PRIPRAVA RIŽOTE IZ PŠENICE
Pšenico namočimo za eno uro v hladno vodo. Odlijemo vodo v kateri se je pšenica namakala in dolijemo svežo hladno vodo. Začinimo s soljo. Ko voda zavre, kuhamo 25 minut. Kuhano pšenico odcedimo.
Koromač operemo pod tekočo vodo, prepolovimo in odstranimo koreninski del. Narežemo na tanke rezine. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut.
Praženemu koromaču dodamo kuhano pšenico in čemažev pesto. Premešamo in dušimo 5 minut.
Pred serviranjem primešamo parmezan in grobo zrezan luštrek ter začinimo po okusu, s soljo in poprom.
Kako lahko pripravite okusen čemažev pesto? Preprosta in okusna receptura >>> TUKAJ
Ni komentarjev
Objavite komentar