Čas piknikov in zabav na prostem! Popolna ideja za prigrizek
ob pivu…
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNEGA
PRIGRIZKA?
1 koruzni hlebec 500g
150 g pasiranega paradižnika
120 g suhe salame
1 manjša čebula
1 šopek luštreka
120 g naribanega sira
olivno
olje
POSTOPEK PRIPRAVE…
Hlebcu kruha odrežemo zgornji del (1/3). Izdolbemo sredico.
Okus izbranega hlebca lahko prilagodite svojemu okusu... Uporabite lahko tudi štruco, kajzerice ...
Notranjost hlebca premažemo s pasiranim paradižnikom in obložimo s tankimi rezinami suhe salame. Čebulo očistimo, narežemo na tanke rezine in z njimi prekrijemo salamo. Čebulo prekrijemo z vejicami svežega luštreka. Na koncu hlebec napolnimo z ribanim sirom (dve žlici sira pustite za kasneje).
Suho salamo lahko nadomestite s šunko, piščančjo salamo..., a luštrek lahko zamenjate z listi sveže bazilike.
Nadevan hlebec pokrijemo z odrezanim delom. Nato, ga za 30 minut otežimo.
Pri obtežitvi si lahko pomagate s polno kozico vode.
Nadevan hlebec postavimo na pekač. Pokapamo z olivnim oljem in potrosimo s preostankom naribanega sira. Pekač postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 25 minut.
Pečen hlebec pustimo nekaj minut, da se umiri. Narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar