Hiter, preprost in osvežujoč namig za sladico v kozarcu, ki je okusen in kot nalašč za sezono piknikov...
100 g ovsenih keksov z oreščki
500 ml naravnega tekočega jogurta 1.3% mlečne maščobe
1 žlica vanilijeve arome
80 g mletega sladkorja
1 čajna žlička nastrgane limetine lupine
1 zavitek instant želatine 30 g
1 zavitek liofiliziranih jagod 20 g
LIOFILIZIRANE JAGODE: liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje zmrznjenega artikla, pri katerem se s posebnim postopkom odstrani voda, ohrani struktura, barva, aroma in sestava artikla.
nekaj listov sveže mete
In še… 6 kozarcev za enkratno uporabo 100 ml
POSTOPEK PRIPRAVE…
Ovsene kekse stresemo na delovno površino in zdrobimo. Drobljenec natrosimo v šest kozarcev za enkratno uporabo.
Pri drobljenju si lahko pomagate s kuhinjskim valjem, jedilno žlico ali roko.
Navadni jogurt nalijemo v PVC posodo. Dodamo instant želatino, mleti sladkor, nastrgano limetino lupino in vanilijevo aromo. Dobro premešamo. Z jogurtovo zmesjo prelijemo drobljenec v kozarcih. Kozarce postavimo v hladilnik, da se jogurt strdi ter dobro ohladi.
Kozarci naj bodo v hladilniku vsaj 2 ure. Tako shranjeno imate lahko do 3 dni. Če boste imeli shranjeno dalj časa, prekrite kozarce s PVC folijo, da se ne bo naredila trda povrhnica.
Pred serviranjem strjeno jogurtovo kremo potrosimo z jagodami in okrasimo z listi sveže mete.
Liofilizirane jagode in metine liste lahko sladici dodate že preje in ponovno shranite nazaj v hladilnik. Vendar, naj ne bo sladica nato v hladilniku več kot 4 ure. Ker se bodo jagode navlažile, skrčile in izgubile hrustljavost.
Ni komentarjev
Objavite komentar