Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Slastne bruskete

Presenetite prijatelje s pravim italijanskim prigrizkom! Namig za pripravo preprostih in okusnih brusket, katere so kot zanalašč za popol piknik, večerno druženje…
0
Presenetite prijatelje s pravim italijanskim prigrizkom! Namig za pripravo preprostih in okusnih brusket, katere so kot zanalašč za popol piknik, večerno druženje…
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO PREPROSTEGA IN OKUSNEGA PRIGRIZKA?
250 g češnjevega paradižnika
1 glava česna
1 šop luštreka
1 čajna žlička soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
200 ml olivnega olja
150 g naribanega sira
100 g domače pancete
1 francoska bageta


POSTOPEK PRIPRAVE …

Češnjev paradižnik operemo pod tekočo vodo, prerežemo na pol ter ga stresemo v steklen kozarec.

Česen olupimo, grobo sesekljamo ter ga dodamo paradižniku.

Luštrek operemo pod tekočo vodo, osušimo in grobo zrežemo. Nato ga stresemo v kozarec.

Sestavinam v kozarcu dodamo poper, sol in olivno olje. S pomočjo vilice premešamo in nekoliko stlačimo.
Kozarec pokrijemo in shranimo v hladilnik, da se okusi premešajo.

Osnovno zmes za bruskete imejte shranjeno v hladilniku "en dan". V tem času se bodo razvili popolni okusi...
V hladilniku imate lahko shranjeno do 5 dni. 
Luštrek lahko zamenjate z baziliko. 
 Francosko bageto narežemo na rezine, debeline 2 centimetra. Na rezine nanesemo po dobro žlico osnovne zmesi za bruskete.
Bageto narežite poševno, da dobite nekoliko večje rezine od premera le te.
 Rezine kruha položimo na pekač. Polovico rezin obložimo z domačo panceto. Nato vse potrosimo s sirom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 7 minut.
Servirate lahko tako mlačno kot hladno.
Pri pripravi okusnih brusket lahko uporabite tudi star kruh, žemlje, bombete, toast ali tramezzino.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo