Presenetite prijatelje s pravim italijanskim prigrizkom! Namig
za pripravo preprostih in okusnih brusket, katere so kot zanalašč za popol piknik,
večerno druženje…
250 g češnjevega paradižnika
1 glava česna
1 šop luštreka
1 čajna žlička soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
200 ml olivnega olja
150 g naribanega sira
100 g domače pancete
1
francoska bageta
POSTOPEK PRIPRAVE …
Češnjev paradižnik operemo pod tekočo vodo, prerežemo na pol ter ga stresemo v steklen kozarec.
Česen olupimo, grobo sesekljamo ter ga dodamo paradižniku.
Luštrek operemo pod tekočo vodo, osušimo in grobo zrežemo. Nato ga stresemo v kozarec.
Sestavinam v kozarcu dodamo poper, sol in olivno olje. S pomočjo vilice premešamo in nekoliko stlačimo.
Kozarec pokrijemo in shranimo v hladilnik, da se okusi premešajo.
Osnovno zmes za bruskete imejte shranjeno v hladilniku "en dan". V tem času se bodo razvili popolni okusi...
V hladilniku imate lahko shranjeno do 5 dni.
Luštrek lahko zamenjate z baziliko.
Francosko bageto narežemo na rezine, debeline 2 centimetra. Na rezine nanesemo po dobro žlico osnovne zmesi za bruskete.
Bageto narežite poševno, da dobite nekoliko večje rezine od premera le te.
Rezine kruha položimo na pekač. Polovico rezin obložimo z domačo panceto. Nato vse potrosimo s sirom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 7 minut.
Servirate lahko tako mlačno kot hladno.
Pri pripravi okusnih brusket lahko uporabite tudi star kruh, žemlje, bombete, toast ali tramezzino.
Ni komentarjev
Objavite komentar