Kombinacija banan, čokolade in doma pripravljenega sladoleda, s kančkom osvežujoče kislosti, ponuja popoln sladek užitek.
3 banane
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
40 g čokolade za kuhanje
2 žlici mletih orehov +za posip
1 žlica cvetličnega medu
kokosovo olje
1
zavitek veganske osnove za vanilijev sladoled +dodatki po izboru
Banane olupimo in narežemo na palčke.
Listnato testo odvijemo in razrežemo na štiri enake dele.
Narezane banane položimo, po sredini, na kose testa. Potrosimo z mletimi orehi in nastrgano čokolado. Pokapamo s cvetličnim medom.
Kose obloženega testa zavijemo v zavitke. Konce nežno pritisnemo, da se sprimejo. Bananin palčke položimo na pekač.
Bananine palčke premažemo s kokosovim oljem in potrosimo z mletimi orehi.
Pekač položimo v ogreto pečico na 185 °C, za 25 minut.
Ob bananinih palčkah serviramo sladoled po lastnem izboru (vanilija, čokolada...).
Lahko enostavno servirate sladoled iz trgovine... Lahko pa naredite tak kot jaz in pripravite sladoled doma... Pripravil sem vanilijev sladoled z limeto. Osnova mi je bila bioveganska zmes za vanilijev sladoled. Pripravil sem ga po navodilih proizvajalca in uporabil mleko z 3.8% mlečne maščobe. Uporabite lahko tudi sojin napitek ali sojino smetano, po priporočilih proizvajalca. Seveda pa nebi bil jaz, če nebi kaj svojega primešal. Dodal sem limetin sok in nastrgano limetino lupino.
Ni komentarjev
Objavite komentar