Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cikorija s stročjim fižolom in tofujem

Ideja za pripravo okusne, osvežujoče in nasitne solate, ki bo odlično teknila v vročih dneh.
0
Ideja za pripravo okusne, osvežujoče in nasitne solate, ki bo odlično teknila v vročih dneh.
1 šop cikorije
400 g stročjega fižola
5 redkvic
250 g tofuja
2 hruške
2 pesti listov sveže bazilike
2 stroka česna
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
vinski kis
cvetlični med
ostrigina omaka brez glutena



Stročji fižol očistimo, operemo in skuhamo (15 min) v osoljeni vodi. Kuhan fižol odcedimo.

Cikorijo zrežemo na manjše kose, operemo v stoječi vodi in dobro odcedimo.

Cikorijo stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo stročji fižol, grobo sesekljan česen in premešamo. Zalijemo z mešanico vinskega kisa in vode (k 40 ml / v 60 ml). Na hitro pokuhamo (2 min) in odstavimo.

Tofu narežemo na palčke. Hruški operemo, odstranimo semena in narežemo prav tako na palčke kot tofu. Stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da tofu dobi zlato rjavo barvo.

Redkvice operemo in narežemo na tanke lističe.
Na servirni krožnik položimo praženo mešanico iz cikorije in stročjega fižola. Obložimo s popečenim tofujem in hruškami. Potrosimo z listi sveže bazilike in redkvice. Na koncu vse skupaj pokapamo s cvetličnim medom  in ostrigino omako.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo