Okus, ki bo navdušil ljubitelje govejih vampov. Prepričan pa sem, da bodo po slasten kosilu dobili še kakšnega privrženca...
150 g šalotke
170 g rumene paprike
220 g paradižnika
6 strokov česna
500 g govejih vampov
80 g naribanega sira
60 g nacho sira
4 jajca
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
1 ščepec muškatnega oreščka
1 ščepec posušenih listov zelene
1 ščepec majarona
1 žlica mlete rdeče paprike
olivno olje
par vejic luštreka
POSTOPEK PRIPRAVE…
Šalotko očistimo in narežemo na tanke lističe. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo goveje vampe in pražimo 15 minut. Med praženjem večkrat premešamo.
Po petnajstih minutah dodamo na kocke narezano papriko in paradižnik ter grobo sesekljan česen. Začinimo (sol. poper, zelena, muškat, majaron, rdeča paprika), premešamo, prelijemo z 250 ml vode in pokrito dušimo 15 minut. Med dušenjem večkrat premešamo. Pred koncem dušenja primešamo grobo zrezan luštrek.
Dušene vampe stresemo v pekač. Potrosimo z ribanim sirom in pokapamo z nacho sirom. V pripravljen pekač ubijemo 4 jajca. Nato, ga postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 10 minut.
Nacho siru pred uporabo primešajte 20 ml vroče vode.
Ob vampih iz pečice lahko servirate slan krompir, domače njoke, testenine, kus kus, belo ali rumeno polento...
Ni komentarjev
Objavite komentar