Poletni dnevi prav kličejo po lažji, a okusni hrani...
500 g listnate solate po lastnem izboru
150 g dimljenega tofuja
8 redkvic
2 nektarine
150 ml sveže kokosove vode
1 šop svežih zelišč bazilika, luštrek
4 žlice cvetličnega medu
2 žlice temnega balzamičnega kisa
bučno olje
Kombinacija osvežujočih okusov ponuja popolno večerjo v poletnih dneh.
Solatni glavi odrežemo koren. Liste solate operemo v hladni vodi in dobro osušimo.
Nato, liste razdelimo na štiri servirne krožnike.
Redkvico operemo, narežemo na čim tanjše lističe ter jih potrosimo po solati na servirnih krožnikih.
Nektarini operemo, odstranimo koščici in narežemo na tanke krhlje. Potrosimo po solati.
Dimljen tofu narežemo na manjše kocke. Stresemo na vročo ponev, pokapamo z bučnim oljem in pražimo 3 minute. Pražene kocke tofuja potrosimo po solati.
Solato potrosimo z listi svežih zelišč in pokapamo z medom, svežo kokosovo vodo in balzamičnim kisom.
Ni komentarjev
Objavite komentar