Kombinacija okusov, ki bo s svojo svežino očarala.
Kombinacija čokolade, naravne kislosti marelic in slanosti mocarele ponuja popoln in osvežujoč okus za poletne dni. A listi sveže bazilike vse skupaj lepo zaključijo.
Za pito … 1 zavitek sveže valjanega listnatega
testa 275 g
70 g mlečne čokolade z mletimi lešniki
125 g sira mozzarella v kroglicah
1 slaba pest listov sveže bazilike
400 g marelic
Ostalo… 100 g kisle smetane
50 g mlečne čokolade z mletimi lešniki
1 slaba pest listov sveže bazilike
Listnato testo razvijemo (peki papir, v katerega je zavit, ga pustimo). Na robovih naredimo zareze, dolžine 5 centimetrov (zarežete od zunanjega kota proti notranjosti - sredini).
Čokolado narežemo na tanke palčke. Nato, jih položimo po zunanjem robu listnatega testa, zaporedoma.
Zunanje robove zavijemo, dvakrat, da dobimo obliko svaljka nadevanega s čokolado.
Konice "svaljkov" stisnemo, da se med seboj zlepijo in dobimo zaključeno enoto v obliki pravokotnika z robom.
Marelice operemo, osušimo, prepolovimo in odstranimo koščice. Polovičke položimo po notranjem delu pravokotnika, od roba do roba, eno poleg druge, tako da zunanji deli marelic gledajo navzgor. Pito obložimo s kroglicami mozzarelle in potrosimo z listi sveže bazilike. Pito s peki papirjem preložimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.
Kislo smetano zmešamo, da postane kremasta. Na marelični piti naredimo kupčke kisle smetane in potrosimo z listi sveže bazilike in grobo sesekljano čokolado.
Ni komentarjev
Objavite komentar