Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Presno veganska gibanica v kozarcu

Osnova okusni sladici v kozarcu mi je bila ena in edina, slastna, prekmurska gibanica, a cilj mi je bil pripraviti verzijo za v rubriko "presno - vegansko". Testiranje in priprava recepture mi je vzela kar nekaj časa, saj sem si želel sestaviti okuse, ki ob prvem grižljaju spomnijo na prekmursko gibanico. Kljub vsemu času in naporu, mi ni žal, saj sem sestavil okuse…
0
Osnova okusni sladici v kozarcu mi je bila ena in edina, slastna, prekmurska gibanica, a cilj mi je bil  pripraviti verzijo za v rubriko "presno - vegansko".
OSNOVA
en zavitek presnih piškotkov Rožiči Pegan s kaljenimi semeni
2 zvrhani žlici drobljenih zlatih lanenih semen Pegan
NADEV 1
90 g mletega maka
3 žlice zgoščenega agavinega soka iz ekološke pridelave
NADEV 2
1000 ml sojinega mleka / napitka
40 ml alkoholnega kisa (9 % kislost)
50 ml vode
2 ščepca soli
NADEV 3
160 g mletih orehov
3 žlice zgoščenega agavinega soka iz ekološke pridelave
2 zvrhani žlici drobljenih zlatih lanenih semen Pegan
NADEV 4
3 večja jabolka
1 ½ žlice zgoščenega agavinega soka iz ekološke pridelave
sok ½  limone
1 ščepec cimeta
+za dekoracijo drobljeno zlato laneno seme Pegan




Presne piškotke Rožiči zrežemo na čim manjše koščke. Dodamo drobljeni zlati lan in premešamo.

Mletemu maku primešamo zgoščen agavin soka iz ekološke pridelave.

Mletim orehom dodamo zgoščen agavin soka iz ekološke pridelave in drobljena zlata lanena semena. Premešamo.

Jabolka operemo, prepolovimo in odstranimo semena. Nastrgamo. Dodamo limonin sok, cimet in zgoščen agavin soka iz ekološke pridelave. Premešamo.
Sojin napitek/mleko nalijemo v kozico in zavremo. V drugo kozico nalijemo alkoholni kis in vodo ter zavremo. Vrel sojin napitek prelijemo v stekleno ognjevarno posodo. Prilijemo vrelo mešanico kisa in vode ter dobro premešamo. Pustimo stati 4 minute. Nato primešamo sol, pokrijemo in pustimo stati 3 ure.
Sesirjen sojin napitek precedimo skozi cedilo, obložen z bombažno krpo. Večkrat premešamo, da odvečna tekočina odteče. Krpo zavijemo v »culo« in ob tem močno stiskamo, da odstranimo čim več tekočine. »Culo« postavimo v hladilnik, za dve ure. Nato »culo« razpremo in odstranimo sojino skuto. Skuto shranimo v pokrit steklen kozarec. Do uporabe shranimo v hladilnik.
Sojino skuto imate lahko, brez zadržkov, shranjeno v hladilniku do 5 dni. Pripravite jo lahko tudi iz večje količine sojinega napitka ter jo servirate za zdrav zajtrk. Primešate samo še sveže sadje in ovsene kosmiče. Pripravite lahko tudi skutin namaz s svežimi zelišči oz. je neskončno možnosti uporabe...
Pripravimo 8 kozarcev. Dno kozarcev prekrijemo z mešanico iz presnih piškotkov Rožiči Pegan. Nato polagamo, v kozarec, po plasteh pripravljene nadeve. Plasti polagamo po sistemu mokro suho mokro suho (za mokro se štejejo jabolka in skuta / za suho mak in orehi – zlagate tako, da dobite iz vsakega nadeva po dve plasti – kozarec zaključen z jabolčnim nadevom)… Na koncu potrosite z drobljenimi zlatimi lanenimi semeni Pega.
Okusno, pokrito in lično pripravljene kozarce imate lahko do 3 dni shranjene v hladilniku. 
Testiranje in priprava recepture mi je vzela kar nekaj časa, saj sem si želel sestaviti okuse, ki ob prvem grižljaju spomnijo na prekmursko gibanico. Kljub vsemu času in naporu, mi ni žal, saj sem sestavil okuse…
Vsekakor ne morem mimo artiklov Pegan, ki so mi omogočili, da sem sestavil slastno in popolno sladico v kozarcu, ki jo lahko zaužijete brez sramu oz. ponudite svojim najdražjim. Več o celotni ponudbi PEGAN enostavno zdravo, kot tudi kje vse se da kupiti pa TUKAJ
OGLASNO SPOROČILO 

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo