Okusna in kremasta sojina skuta je zdrav nadomestek za skuto iz kravjega mleka.
1000 ml sojinega napitka sojine osnove 96,3%
40 ml alkoholnega kisa 9% kislosti
50 ml vode
2 ščepca soli
POSTOPEK PRIPRAVE…
Sojin napitek nalijemo v kozico in zavremo. V drugo kozico nalijemo alkoholni kis in vodo ter zavremo.
Vrel sojin napitek prelijemo v stekleno ognjevarno posodo. Prilijemo vrelo mešanico kisa in vode ter dobro premešamo. Pustimo stati 4 minute. Nato primešamo sol, pokrijemo in pustimo stati 3 ure.
Sesirjen sojin napitek precedimo skozi cedilo, obložen z
bombažno krpo. Večkrat premešamo, da odvečna tekočina odteče. Krpo zavijemo v »culo«
in ob tem močno stiskamo, da odstranimo čim več tekočine. »Culo« postavimo v
hladilnik, za dve ure. Nato »culo« razpremo in odstranimo sojino skuto. Skuto
shranimo v pokrit steklen kozarec. Do uporabe shranimo v hladilnik.
Doma pripravljena sojina skuta je popolna ideja za zajtrk, uporabite jo lahko kot osnovo za namaze, pripravo različnih sladic, slanih jedi…
Sojina skuta je primerna za vegane in laktozno intolerantne osebe.
Ni komentarjev
Objavite komentar