Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Govej bočnik z avokadom

Okusna in zdrava enolončnica, ki se prileže tudi v poletnih dneh.
0
Okusna in zdrava enolončnica, ki se prileže tudi v poletnih dneh.
500 g mladega govejega bočnika s kostjo
3 korenčke
1 podolgovata rdeča paprika
6 listov kitajskega zelja
1 čebula
1 avokado
2 jajci
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička gorčice
½ čajne žličke suhih listov zelene
par vejic luštreka
olivno olje
20 ml alkoholnega kisa






Bočnik operemo pod hladno tekočo vodo, odcedimo in osušimo. Nato ga premažemo z gorčico in pokapamo z olivnim oljem. Meso položimo v vročo kozico in na obeh straneh popečemo (vsaka stran 3 – 4 minute, da dobite zlato rjavo skorjo). 

Popečenemu mesu dodamo nastrgano korenje, na rezance narezano kitajsko zelje in na kocke narezano čebulo ter rdečo papriko. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo, zmanjšamo dovod toplotne energije, pokrijemo kozico in dušimo 20 minut. 
Bočnik lahko nadomestite tudi s piščančjimi prsmi brez kosti in kože ali puranjim mesom, s tem da prilagodite tudi čas priprave...

Dušen goveji bočnik z zelenjavo prelijemo z 800 ml vode, dodamo zeleno in luštrek ter kuhamo 60 minut.

Lahko in okusno poletno enolončnico serviramo v globok krožnik. Dodamo eno poširano jajce in potrosimo s kockami avokada.


POŠIRANO JAJCE
V kozico nalijemo en liter vode, kateri dodamo alkoholni kis (20 ml).
Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo, da še vedno nežno vre. Jajce ubijemo v zajemalko in ga previdno ter počasi spustimo v vodo, ob tem z zajemalko previdno mešamo, da jajce dobi lepo obliko. Kuhamo 4 minute. Nato ga s penovko previdno poberemo iz vode.
Postopek ponovimo še z drugim jajcem.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo