Okusna ideja za vse, ki tudi poleti ne morejo brez juhe.
250 g čičerike
1 čajna žlička soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
2 stroka česna
1 ščepec muškatnega oreščka
3 vejice svežega origana +za dekoracijo
3 vejice svežega luštreka
1 manjša rdeča paprika
Čičeriko namočimo čez noč. Odlijemo vodo, operemo čičiriko
in zalijemo z 1.5 litra vode. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Dodamo še vejice svežih zelišč in grobo zrezan česen. Ko voda zavre, zmanjšamo
dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut.
Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Pred serviranjem hladni humus juhi dodamo popečene tanke rezine kajzerice in rdečo papriko. Potrosimo z listi svežega origana.
Ni komentarjev
Objavite komentar