Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kavina strjenka

Poletna osvežitev za ljubitelje kave in njenega okusa...
1
Poletna osvežitev za ljubitelje kave in njenega okusa...
KREMA… ½ žlice mlete kave
1 žlica sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
250 ml sladke smetane
100 ml mleka
4 liste želatine
PRELIVI… 150 g robid
4 žlice sladkorja
150 ml sladke smetane



V kozico stresemo mleto kavo in sladkor. Na dovodu toplotne energije pražimo (2-3 min) toliko časa, da se sladkor raztopi in zadiši kava. Praženo kavo s sladkorjem prelijemo s sladko smetano, mlekom in vanilijevo aromo. Premešamo in segrevamo do vrelišča. Kozico odstavimo in vmešamo liste želatine, ki smo jih namakali v hladni vodi, 5 minut.
Pustimo stati par minut.
Pripravimo šest kozarcev (100 ml).
Kozarce postavite postrani. Pomagate si lahko s pekačem za kruh. Uporabite lahko tudi PVC kozarce za enkratno uporabo, ki jih zapičite postrani, v kos stiroporja. 
Kozarce, do roba, napolnimo s pripravljeno tekočino za strjenko. Pustimo stati, da se na pol ohladi. Nato postavimo v hladilnik, da se strdi in dobro ohladi.
Med postopkom ohlajevanja se bodo naredile tri plasti. Na dno se bo usedla mleta kava...
 Kozarce postavimo po konci. Prazen stranski del napolnimo s pretlačenimi robidami.
V kozico stresemo sladkor in ga karameliziramo (cca 4 min), da dobimo zlato-rjavo barvo. Prelijemo s sladko smetano in kuhamo toliko časa, da se karameliziran sladkor in smetana povežeta ter nastane kremna tekočina. Med kuhanjem večkrat premešamo. Odstavimo in pustimo, da se na pol ohladi. S karamelno smetano prelijemo strjenko v kozarcih. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

Print Friendly and PDF
-->
1
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo