Naj se dan začne z okusno domačo marmelado!
600 g očiščenih jabolk cca 4 kosi
400 g očiščenega korenja cca 6 kosov
1 ščepec muškatnega oreščka
½ čajne žličke cimeta
1 kg želirnega sladkorja
voda
Kozico postavimo na dovod toplotne energije. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 30 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, saj voda skoraj izhlapi.
Kuhano korenje in jabolka, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo. Dodamo želirni sladkor in 300 ml vode. Premešamo in ko zmes zavre, kuhamo 9 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Korenje je še nekoliko trdo in med mletjem, ne boste dobili gladke zmesi. Koščki korenja bodo okusni domači marmeladi dodali še dodatni čar...Kuhano marmelado nalijemo v steklene kozarce ter jih dobro zapremo. Kozarce z marmelado zavijemo v debelejšo brisačo ali odejo, dokler se marmelada ne ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar