Popoln namig z receptom za osvežujočo sladico v kozarcu, ki se prileže v poletnem času.
1 pitaja
4 žlice mletega sladkorja
500 ml naravnega tekočega jogurta
1 žlica vanilijeve arome
1 zavitek instant želatine za hladno pripravo 30 g
50 g kokosovega čipsa
nekaj listov sveže mete
sok ene limete
Pitajo prepolovimo ter izdolbemo meso s črnimi semeni. Z jedilno vilico pretlačimo in stresemo v posodo.
Pitaja, znana tudi kot zmajev sadež, zagotovo velja za enega najbolj barvitih in lepih naravnih plodov. Zunanja barva sadeža je lahko roza ali rumena in ima bradavičaste izrastke. Meso je lahko bele ali rdeče barve in vsebuje veliko majhnih črnih semen. Okus sadeža pa se pri segrevanju izgubi.
Pretlačeni pitaji dodamo sladkor, vanilijevo aromo in jogurt. Premešamo. Nato dodamo še instant želatino za hladno pripravo ter dobro premešamo. Pripravljeno zmes nalijemo v štiri kozarce. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
V hladilniku naj bodo kozarci shranjeni vsaj dve ure. Priporočam "čez noč"...
Zmes lahko nalijete tudi v lupino pitaje...
Pred serviranjem pitajine strjenke, napolnite kozarce do vrha s kokosovim čipsom, okrasite z listi mete in pokapate s sokom limete.
Ni komentarjev
Objavite komentar