Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

File lososa z avokadom

Zdrav obrok, ki si ga boste z veseljem privoščili! Zaradi številnih pozitivnih učinkov na naše telo, se bi moral losos najti večkrat na našem jedilniku... Če ne veste, kako ga pripraviti, vam ponujamo okusen recept.
Zdrav obrok, ki si ga boste z veseljem privoščili! Zaradi številnih pozitivnih učinkov na naše telo, se bi moral losos najti večkrat na našem jedilniku... Če ne veste, kako ga pripraviti, vam ponujamo okusen recept.
2 fileja lososa po 200 g
200 g pora
140 g šampinjonov
2 avokada
2 limone
par vejic luštreka
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
en ščepec muškatnega oreščka



Por narežemo na tanke kolobarje, operemo v tekoči vodi ter dobro odcedimo. Šampinjone očistimo in narežemo na srednje debele lističe. 
Por in šampinjone stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem ter začinimo z muškatnim oreščkom in po okusu, s soljo in poprom. Pražimo toliko časa, da por oveni. Praženo mešanico stresemo v dve porcijski ognjevarni posodi. Poravnamo.
Filejema lososa odstranimo kožo, začinimo s soljo in poprom ter položimo na posteljico iz pora in šampinjonov.
Losos spada med mastne, a zelo zdrave ribe. Vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin. 
Ribja fileja obložimo z listi luštreka. Avokada prepolovimo, odstranimo koščici in s pomočjo jedilne žlice izdolbemo. Na vsak file položimo po dve polovici avokada in pokapamo z limoninim sokom (en file - sok polovice limone).
Pekača postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 20 minut. Pred serviranjem pokapamo z limoninim sokom (en file - sok polovice limone).
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo