Goveji vampi so jed,
ki jo poznajo vsi, vendar le redki uživajo v njihovem okusu oz. obstaja kopica
stereotipov. Pred vami je enostaven in zelo okusen recept, ki vam bo to
specialiteto morda nekoliko bolj približal in »podru« kakšen stereotip...
500 g govejih vampov
150 g pora
3 zvrhane žlice tartufate
1 paradižnik
4 stroke česna
20 g parmezana
par vejic luštreka
olivno olje
sol in poper po okusu
Goveje vampe operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo.
Por narežemo na tanke kolobarje, operemo v stoječi vodi ter odcedimo.
Por stresemo v kozico in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo goveje vampe, premešamo in pokrito dušimo 20 minut. Nato, dodamo tartufato, sol in poper po okusu ter grobo sesekljan česen in luštrek. Premešamo, prelijemo s 150 ml vode in pokrito dušimo še 25 minut. Med dušenjem večkrat premešamo.
Pred serviranjem primešamo na majhne kocke narezan paradižnik in potrosimo s parmezanom.
alergen tabela |
NAMIG ZA PRILOGO…
VZHAJANI PIRINI ŽLIČNIKI
200 g polnozrnate pirine moke
4 g suhega kvasa
1 ščepec soli
1 jajce
30 ml olivnega olja
70 ml mlačne vode
Sestavine stresemo v posodo, dobro premešamo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
S čajno žličko delamo žličnike in jih polagamo v vrelo vodo. Kuhamo 6 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar