Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jesenska čorba

Jesen in nižje temperature prinašajo na naš jedilnik nekaj sprememb! Preprosta, okusna in zdrava enolončnica iz govejega mesa in zelenjave, je kot zanalašč, da pogreje...
Jesen in nižje temperature prinašajo na naš jedilnik nekaj sprememb... 


1 čebula
400 g mladega govejega stegna
1 rumeno korenje
1 rdeče korenje
½ manjšega gomolja kolerabe
½ manjšega gomolja zelene
1 gomolj peteršilja
1 črn ohrovt
par listov peteršilja in zelene
3 stroke česna
5 brinovih jagod
1 ščepec žafranike
1 kocka za govejo juho
1 čajna žlička soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
1 ščepec muškatnega oreščka
olivno olje
jušni rezanci





Mlado goveje stegno narežemo na kocke, velikosti cca 2*2 cm. Zelenjavo očistimo, operemo in narežemo (korenje, koleraba, zelena - večji kosi / čebula - manjše kocke / črni ohrovt - manjši kosi).
V kozico stresemo čebulo in meso ter pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 8 minut. Dodamo zelenjavo ter pražimo še 5 minut. Začinimo (sol, poper, muškatni orešček, grobo sesekljan česen, grobo zrezani listi peteršilja in zelene), ko česen zadiši zalijemo z dvema litroma hladne vode. Čorbi dodamo še strte brinove jagode, jušno kocko in žafraniko.
Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije, pokrijemo in kuhamo 40 minut. Pred serviranjem jesenski čorbi primešamo kuhane jušne rezance.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo