Preprost in okusen recept za jogurtovo sladico, ko pade "cukr"...
Masa… 70 g masla
340 g tekočega naravnega jogurta
65 g sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
60 g bele moke TIP500
60 g polnozrnate pirine moke
1 žlica pecilnega praška
Ostalo…
javorjev sirup, kikirikijevo maslo, kandirane lupine cedre v kockah, olje
Tekoči naravni jogurt nalijemo v posodo. Dodamo raztopljeno maslo, sladkor in vanilijevo aromo. Premešamo.
Belo moko, polnozrnato pirino moko in pecilni prašek zmešamo skupaj. Nato, dodamo mešanici iz jogurta ter dobro premešamo. Pustimo stati 10 minut.
Jogurtovo zmes, postopoma, s pomočjo jedilne žlice polagamo na vročo ponev za palačinke. Na vsaki strani pečemo (cca 1.5 minute) toliko časa, da dobimo zlato-rjavo barvo.
Pred serviranjem jogurtove krpice obložimo s kikirikijevim maslom, potrosimo s kockami kandirane cedre in pokapamo z javorjevim sirupom.
alergeni v hrani |
Ni komentarjev
Objavite komentar