Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kokosove kocke

Pogled na embalažo naravnega sladila mi je dalo idejo, da pripravim osveženo verzijo, ki jo lahko poimenujem kar sladica moje mladosti... Klasiki iz osemdesetih prejšnjega stoletja nekateri pravijo kokosove kocke, a nekateri čupavci.
Pogled na embalažo naravnega sladila mi je dalo idejo, da pripravim osveženo verzijo, ki jo lahko poimenujem kar "sladica moje mladosti"... Klasiki iz osemdesetih prejšnjega stoletja nekateri pravijo kokosove kocke, a nekateri čupavci. 
Biskvit… 6 jajc
7 zvrhanih žlic naravnega sladila brez kalorij Eritritol Medex
Med vsemi, ki bodo do torka (20.9.2016) všečkali recept na uradni Facebook strani >>> Blaž Kuha bom izžrebal enega, ki bo prejel naravno sladilo Eritritol Medex.
9 zvrhanih žlic mletih mandljev
2 žlici polnozrnate pirine moke
2 žlici olivnega olja
3 žlice sojinega mleka
Ostalo… 600 ml sojinega mleka
4 zvrhane žlice čokolade v prahu
150 g kokosove moke



Jajca ubijemo v posodo. Dodamo naravno sladilo brez kalorij Eritritol Medex ter z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa (cca 8 minut), da nastane penasta zmes.
Penasti zmesi dodamo olivno olje, sojino mleko, pirino moko in mlete mandlje. Premešamo. Biskvitno zmes vlijemo v pekač (24*30 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 38 minut. Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se ohladi.
Biskvit stresemo na delovno površino, odstranimo peki papir in razrežemo na poljubne kose (priporočilo 8*4).
Sojino mleko (600 ml) segrejemo do vrelišča. Dodamo čokolado v prahu in premešamo, da se raztopi. Kocke biskvita pomočimo v sojino mleko s čokolado in povaljamo v kokosovi moki.
NARAVNO SLADILO BREZ KALORIJ ERITRITOL MEDEX
Brez energijske vrednosti.
Brez glutena.
Glikemični indeks (GI) je 0.
Primerno za diabetike.
Primerno za vegane in vegetarijance.
Eritritol je naravno sladilo v obliki drobnih kristalov, ki je pridobljeno z naravnim postopkom fermentacije glukoze iz koruznega škroba. V naravi se nahaja v različnih vrstah sadja, kot so hruške, grozdje, melone in lubenice, ter v fermentiranih izdelkih, kot so sojina omaka, vino in sake.
Še več o naravnem sladilu in spletni nakup TUKAJ



prisotni alergeni v recepturi
OGLASNO SPOROČILO
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo