Pogled na embalažo naravnega sladila mi je dalo idejo, da pripravim osveženo verzijo, ki jo lahko poimenujem kar "sladica moje mladosti"... Klasiki iz osemdesetih prejšnjega stoletja nekateri pravijo kokosove kocke, a nekateri čupavci.
Biskvit… 6 jajc
7 zvrhanih žlic naravnega sladila brez kalorij Eritritol Medex
Med vsemi, ki bodo do torka (20.9.2016) všečkali recept na uradni Facebook strani>>> Blaž Kuhabom izžrebal enega, ki bo prejel naravno sladilo Eritritol Medex.
9 zvrhanih žlic mletih mandljev
2 žlici polnozrnate pirine moke
2 žlici olivnega olja
3 žlice sojinega mleka
Ostalo… 600 ml sojinega mleka
4 zvrhane žlice čokolade v prahu
150 g kokosove moke
Jajca ubijemo v posodo. Dodamo naravno sladilo brez kalorij Eritritol Medex ter z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa (cca 8 minut), da nastane penasta zmes.
Penasti zmesi dodamo olivno olje, sojino mleko, pirino moko in mlete mandlje. Premešamo. Biskvitno zmes vlijemo v pekač (24*30 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 38 minut. Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se ohladi.
Biskvit stresemo na delovno površino, odstranimo peki papir in razrežemo na poljubne kose (priporočilo 8*4).
Sojino mleko (600 ml) segrejemo do vrelišča. Dodamo čokolado v prahu in premešamo, da se raztopi. Kocke biskvita pomočimo v sojino mleko s čokolado in povaljamo v kokosovi moki.
NARAVNO SLADILO BREZ KALORIJ ERITRITOL MEDEXBrez energijske vrednosti.
Brez glutena.
Glikemični indeks
(GI) je 0.
Primerno za
diabetike.
Primerno za vegane in
vegetarijance.
Eritritol je naravno
sladilo v obliki drobnih kristalov, ki je pridobljeno z naravnim postopkom
fermentacije glukoze iz koruznega škroba. V naravi se nahaja v različnih vrstah
sadja, kot so hruške, grozdje, melone in lubenice, ter v fermentiranih
izdelkih, kot so sojina omaka, vino in sake.
Še več o naravnem sladilu in spletni nakup TUKAJ
prisotni alergeni v recepturi |
OGLASNO SPOROČILO
Ni komentarjev
Objavite komentar