Ponujam vam rešitev za okusen prigrizek, ki se odlično poda k vinu! Še je čas za piknik v naravi, a kombinacija okusov bo sigurno očarala goste...
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
1 rdeča grenivka
4 fige
150 g mehkega sira iz slanice
200 g češnjevega paradižnika
1 kozarček Bio namaza z ananasom in curryjem MY BEST VEGGIE 180 g
LidlSlovenija
par vejic luštreka in mete
Listnato testo razvijemo, razrežemo na 18 enakih delov (kocka) in z jedilno vilico prešpikamo. Testo preložimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 12 minut. Pečeno testo ohladimo.
Listnato testo se prešpika zato, da se med peko enakomerno dvigne in obdrži obliko.Sir iz slanice razdrobimo.
Češnjev paradižnik operemo, osušimo in prerežemo na pol.
Fige operemo, osušimo in narežemo na manjše krhlje.
Rdečo grenivko olupimo in narežemo na majhne kocke.
Liste mete in luštreka fino zrežemo.
Pečene ter ohlajene koščke testa premažemo z bio namazom iz ananasa MY BEST VEGGIE, Lidl Slovenija. Nato, testo obložimo s sirom, figami, češnjevim paradižnikom in kockami rdeče grenivke. Na koncu vse skupaj potrosimo z mešanico zrezane mete in luštreka.
Ni komentarjev
Objavite komentar