Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bananin narastek

Priprava bananinega narastka me je popeljala v preteklost. Na mizi se znašla okusna enolončnica, a tradicija v preteklosti je narekovala, da se je po jedi "na žlico" postreglo še nekaj sladkega.
Priprava bananinega narastka me je popeljala v preteklost. Na mizi se znašla okusna enolončnica, a tradicija v preteklosti je narekovala, da se po jedi "na žlico" postreže še nekaj sladkega. Praviloma oz. kar v večini primerov je bilo nekaj močnejšega...


sestavine
Kuhanje… 200 g riža
1 zvrhana žlica kristalnega sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
Peka… 2 jajci
3 banane
1 zavitek vanilijevega sladkorja
3 žlice kristalnega sladkorja
1 žlica masla
1 žlica kokosovega olja
mleti sladkor za posip
Riž stresemo v kozico, prelijemo z vodo ter dodamo kristalni sladkor in vanilijevo aromo. Ko voda zavre, kuhamo 18 minut (čas kuhanja prilagodite rižu). Kuhan riž odcedimo.
Jajci z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, stepemo v penasto zmes (naraste za trikrat oz. cca 8 min).
Banane olupimo in narežemo na tanke lističe.
Toplemu rižu dodamo maslo in kokosovo olje, banane, vanilijev in kristalni sladkor ter dobro premešamo. Nato, postopoma umešamo stepena jajca. Zmes stresemo v pekač. Po potrebi poravnamo. 
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 22 minut. 



Pečen bananin narastek pustite nekaj minut stati. Nato ga razrežite na poljubne kose in potrosite z mletim sladkorjem. Postrezite mlačnega ali hladnega.
alergen
Pri pripravi recepta se lahko izognete alergenu - laktoza. Z recepture črtate maslo in dodate še eno žlico masla.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo