Ob pogledu na čičeriko, vsaj jaz, prvo pomislim na zdravo in lahko prebavljivo stročnico, ki se v večini primerov uporablja v predjedeh, juhah in enolončnicah ter v glavni jedi. Vse bolj je priljubljena tudi moka, ki je odličen nadomestek za belo moko.
recept |
250 g čičerike
1 vanilijev strok
500 ml naravnega tekočega jogurta
100 g kandirane pomarančne lupine v kockah
180 g
kisle smetane
Za premaz pekača… maslo, kokosova
moka, pšenični zdrob
Ostanke vanilijevega stroka shranite, ker jih boste potrebovali pri pripravi recepture.Čičeriko namočimo "čez noč". Vodo, v kateri se je čičerika namakala, odlijemo in zalijemo s svežo. Dodamo 2 žlice naravnega sladila in ostanke vanilijevega stroka. Kuhamo približno eno uro in pol, da se zmehča. Odcedimo.
Kuhano čičeriko stresemo v posodo, dodamo navadni tekoči jogurt ter s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Primešamo naravno sladilo z vanilijo.
Pripravljeno zmes stresemo v okrogel pekač (premer 25 cm), ki smo ga premazali z maslom in potrosili z mešanico iz kokosove moke in pšeničnega zdroba. Potrosimo s kockami kandirane pomarančne lupine.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri. Nato jo stresemo iz pekača na servirni krožnik. Kislo smetano dobro premešamo ter z njo premažemo pito. Razrežemo in serviramo.
alergeni |
****
Ni komentarjev
Objavite komentar