Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu! Jutro si lahko še dodatno polepšate, saj je naš prvi stik s hrano prav "izgled". Moj današnji namig je kombinacija klasike, sirov toast in hot dog. Okusno kombinacijo okusov pa si lahko pripravite kot dopoldanski, popoldanski ali party prigrizek, za malico TO GO...
o receptu |
1 zavitek kruha tramazzino pšenični beli kruh s palminim in sončničnim oljem 250 g
6 piščančjih hrenovk brez ovoja
12 listov sira za toast
gorčica
olivno olje
kako narediti |
Rezine belega kruha tramazzino s kuhinjskim valjem na suhi delovni površini stanjšamo (na 3 mm).
Stanjšane rezine premažemo z gorčico ter obložimo z lističi sira za toast (na vsako rezino kruha, 2 kosa sira). Na začetek pripravljene kruhove rezine postavimo hrenovko ter zavijemo v zvitek. Konice hrenovk, ki gledajo iz zvitka, križno prerežemo.
Zavitke premažemo z olivnim oljem ter jih postavimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 12-15 minut, da se kruh obarva v zlato rjavo barvo.
alergeni |
Ni komentarjev
Objavite komentar