Okusi, ki jih lahko servirate kot predjed, prilogo ob glavni jedi ali sladico...
sestavine |
TESTO… 190 g moke
½ kocke kvasa Fala
slaba ½ čajne žličke soli
75 ml mlačne vode
50 ml olivnega olja
NADEV… 200 g kuhanega in očiščenega
kostanja
1 žlica kremnega sira mascarpone
1 žlica kisle smetane
30 g parmezana
1 ščepec soli
70 ml sladke smetane
Kvas razdrobimo v posodico, prelijemo z mlačno vodo ter premešamo, da se razpusti. V skledo stresemo moko in začinimo s soljo. Prelijemo z olivnim oljem in kvasnim pripravkom. Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na gladko delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kostanj olupimo,
stresemo v kozico, zalijemo z vodo in dodamo dober ščepec soli. Ko voda zavre,
kuhamo 15 minut. Odcedimo, splaknemo in ponovno zalijemo z vodo. Ko voda zavre
kuhamo še 15-20 minut (odvisno od velikosti). Kuhan kostanj odcedimo, a ko se na
pol ohladi odstranimo še kožico. Zmeljemo. Mleti kostanj stresemo v posodo.
Dodamo kremni sir mascarpone, kislo smetano, nariban parmezan, sladko smetano,
sol ter dobro premešamo.
Pri pripravi
kostanja, po zgornjem postopku, je približno 20% odpadka. Tako, da za pripravo kostanjevih
štrukljev po receptu, potrebujete približno 250 g surovega kostanja.
Kvašeno testo razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 0.5 centimetra. Po celotni površini, enakomerno, premažemo s kostanjevim nadevom. Zavijemo. Zavitek zavijemo v PVC folijo. Kuhamo v vreli vodi, 35 minut.
Namigi …
PREDJED > ob jedi servirate omako iz romanesco brokolijaSLADICA > pražene drobtine, sladkor in cimet
alergeni |
****
Oglasno sporočilo
|
Ni komentarjev
Objavite komentar