Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kostanjevi štruklji

Okusi, ki jih lahko servirate kot predjed, prilogo ob glavni jedi ali sladico...
Okusi, ki jih lahko servirate kot predjed, prilogo ob glavni jedi ali sladico...


sestavine
TESTO… 190 g moke
½ kocke kvasa Fala
slaba ½  čajne žličke soli
75 ml mlačne vode
50 ml olivnega olja
NADEV… 200 g kuhanega in očiščenega kostanja
1 žlica kremnega sira mascarpone
1 žlica kisle smetane
30 g parmezana
1 ščepec soli
70 ml sladke smetane
Kvas razdrobimo v posodico, prelijemo z mlačno vodo ter premešamo, da se razpusti. V skledo stresemo moko in začinimo s soljo. Prelijemo z olivnim oljem in kvasnim pripravkom. Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na gladko delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kostanj olupimo, stresemo v kozico, zalijemo z vodo in dodamo dober ščepec soli. Ko voda zavre, kuhamo 15 minut. Odcedimo, splaknemo in ponovno zalijemo z vodo. Ko voda zavre kuhamo še 15-20 minut (odvisno od velikosti). Kuhan kostanj odcedimo, a ko se na pol ohladi odstranimo še kožico. Zmeljemo. Mleti kostanj stresemo v posodo. Dodamo kremni sir mascarpone, kislo smetano, nariban parmezan, sladko smetano, sol ter dobro premešamo.

Pri pripravi kostanja, po zgornjem postopku, je približno 20% odpadka. Tako, da za pripravo kostanjevih štrukljev po receptu, potrebujete približno 250 g surovega kostanja.
Kvašeno testo razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 0.5 centimetra. Po celotni površini, enakomerno, premažemo s kostanjevim nadevom. Zavijemo. Zavitek zavijemo v PVC folijo. Kuhamo v vreli vodi, 35 minut.

Okusne kostanjeve štruklje lahko servirate kot sladico, kot prilogo ali kot predjed...
Namigi …
PREDJED > ob jedi servirate omako iz romanesco brokolija
GLAVNA JED > odlično se podajo k mesu z močnejšim okusom / divjačina...
SLADICA > pražene drobtine, sladkor in cimet
alergeni

****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo