Odlično! Okusi fižola in muškatne buče se odlično dopolnjujejo, a rezultat vas bo navdušil...
sestavine |
250 g fižola
450 g maslene buče
1 paradižnik
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
3 stroke česna
4 brinove jagode
1 ščepec muškatnega oreščka
1 ½ čajne žličke soli
¼ grobo mletega tribarvnega popra
VLOŽEK… 300 g maslene buče
sol, tribarvni grobo mleti poper, rožmarin, olivno olje, grobo mleti
posušen česen
sladka
smetana
peteršilj
Pri pripravi jedi iz fižola, se zelo redko poslužujem predhodnega namakanja. Če boste fižol namočili, boste skrajšali čas priprave juhe za 10-15 minut (odvisno od fižola).
V kozico stresemo fižol, na kose narezan paradižnik in masleno bučo. Zalijemo z dvema litroma hladne vode. Dodamo česen in začimbe (brinove jagode, muškatni orešček, poper, sol, rdeča sladka paprika). Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in pokrito kuhamo 55 minut.
Kuhano juho s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremasto tekočino.
Dobro je vedeti… Če uporabite fižol iz konzerve, bo priprava juhe veliko hitrejša, a večina pločevink z vloženim fižolom vsebuje gluten.
Masleno bučo, za vložek, narežemo na kocke. Nato, kocke buče stresemo na pekač in začinimo (sol, poper, česen, rožmarin) ter pokapamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 20 minut.
****Namigi za serviranje… Kremno juho nalijemo v servirne krožnike, potrosimo s kockami pečene buče in peteršiljem ter pokapamo s sladko smetano.
Oglasno sporočilo
|
Ni komentarjev
Objavite komentar