Namig za pripravo hitrega obroka! Svinjska ribica, bučka, cvetlični med in mešanica začimb je popolna kombinacija.
sestavine |
1 kos svinjske ribice cca 400 g
1 večja bučka
½ čajne žličke rdeče sladke paprike
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
¼ muškatnega oreščka
½ čajne žličke grobo mletega suhega česna
½ čajne žličke soli
½ čajne žličke limetine lupine
½ čajne žličke cvetličnega medu
50 ml
olivnega olja
Namig za prilogo… Blanširan brokoli romanesco ter preprosto za pripravo
in okusno >>> RUSTIKALNO KROMPIRJEVO PITO
Na lesene palčke izmenično natikamo meso in bučko.
Olivno olje nalijemo v posodico, dodamo med, začimbe iz recepture (sladka rdeča paprika, muškatni orešček, česen, sol, limetina lupina) in premešamo, da se sestavine povežejo.
S pripravljeno zmesjo premažemo nabodala s koščki svinjske ribice in bučke. Nabodala pustimo stati 10 minut.
Nabodala spečemo na kuhinjskem žaru ali v ponvi (vsaka stran 5 minut).
Če si želite še boljši in polnejši okus, lahko pripravite nabodala že dan preje. Shranite v hladilnik!
****
Oglasno sporočilo
|
Ni komentarjev
Objavite komentar