Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Marinirana nabodala

Namig za pripravo hitrega obroka! Svinjska ribica, bučka, cvetlični med in mešanica začimb je popolna kombinacija.
Namig za pripravo hitrega obroka! Svinjska ribica, bučka, cvetlični med in mešanica začimb je popolna kombinacija.


sestavine
1 kos svinjske ribice cca 400 g
1 večja bučka
½ čajne žličke rdeče sladke paprike
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
¼ muškatnega oreščka
½ čajne žličke grobo mletega suhega česna
½ čajne žličke soli
½ čajne žličke limetine lupine
½ čajne žličke cvetličnega medu
50 ml olivnega olja


Namig za prilogo… Blanširan brokoli romanesco ter preprosto za pripravo in okusno >>> RUSTIKALNO KROMPIRJEVO PITO


Bučko operemo ter narežemo tako njo kot svinjsko ribico na rezine, širine 1.5 centimetra.
Na lesene palčke izmenično natikamo meso in bučko.

Olivno olje nalijemo v posodico, dodamo med, začimbe iz recepture (sladka rdeča paprika, muškatni orešček, česen, sol, limetina lupina) in premešamo, da se sestavine povežejo.
S pripravljeno zmesjo premažemo nabodala s koščki svinjske ribice in bučke. Nabodala pustimo stati 10 minut.

Nabodala spečemo na kuhinjskem žaru ali v ponvi (vsaka stran 5 minut).

Če si želite še boljši  in polnejši okus, lahko pripravite nabodala že dan preje. Shranite v hladilnik!

****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo