Pomfrit iz maslene buče, brez cvrtja! Preprost za pripravo, a hkrati zdrav in zelo okusen prigrizek, ki ga lahko servirate tudi kot prilogo k glavni jedi.
sestavine |
1 maslena buča
½ čajne žličke soli
½ čajne žličke posušenega in grobo mletega česna
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
grobo mleti čili po okusu
2 vejice rožmarina
olivno olje
olivno olje
Masleno bučo olupimo, prepolovimo in odstranimo semena. Nato, jo razrežemo na rezine, debeline en centimeter. Rezine buče narežemo na palčke, širine en centimeter.
Namigi za lažje lupljene… Masleno bučo lahko olupite na popolnoma enostaven način, z lupilcem za krompir. Vendar, če niste prepričani v kvaliteto lupilca, olupite kar z običajnim nožem, ker drugače boste ostali brez...
"Pomfrit" iz buče stresemo na pekač, obložen s peki papirjem. Začinimo, premešamo in enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača. Pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 225 °C, za 25 minut.
Pečen "pomfrit" iz maslene buče pustimo nekaj minut na pekaču. Serviramo mlačno ali hladno.
****
Oglasno sporočilo
|
Ni komentarjev
Objavite komentar