Okusen sadno-čokoladni prigrizek, ki je idealna in hitra rešitev za decembrski prigrizek na zabavah...
sestavine |
6 mandarin
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica olja
1 žlica olja
Ljudje pademo v situacijo, v kateri se sem in tja česa ne spomnimo tisti moment... A ko nas nekdo na nekaj spomni, to zabeležko iz "naših sivih celic" povlečemo na plano! Saj pri meni je tak ... 💭😄 Zato je tudi nastala naslednja objava! Že videno, a z objavo te recepture želim obuditi vaš spomin in z malo kulinarične iznajdljivosti lahko vse skupaj nadgradite po svojem okusu...
Čokolado z dodatkom olja raztopimo nad vodno soparo. Mandarine olupimo ter jih razdelimo na krhlje. Nato, krhlje mandarin, do polovice, pomočimo v čokolado. Polagamo na kos peki papirja. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Z dodajanjem olja čokoladi, se doseže svetlikajoči učinek.
Sadne krhlje tik pred serviranjem vzamete iz hladilnika, zložite v posodico ali kozarec ter priložite lesene palčke za ražnjič.
Brez slabe vesti lahko uporabite tudi kakšno drugo sadje ali pa kar več vrst. Nekatere vrste sadja hitro oksidirajo, zato priporočam, da te koščke sadja v celoti pomočite v čokolado. Uporabite pa lahko tudi orehe, mandlje, lešnike, suho sadje...
***
Ni komentarjev
Objavite komentar