[Blaž`Kuha] [8LET] [VSE NAJBOLJŠE ZA ME! 😘]
Preproste sestavine, ki ponujajo popolno sladko naslado!
sestavine |
BISKVIT…
8
jajc
8
žlic kristalnega sladkorja
7
žlic moke
2
žlici čokolade v prahu
2
žlici olja
5
žlic mleka
2
žlici aktivnega oglja v zrncih
NADEV…
500
g kremnega sira maskarpone
3
žlice mletega sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
OSTALO…
100
g bele čokolade
1
čajna žlička olja
200
g mešanih vafelj keksov
nekaj
listov sveže mete
barvi svetleči sladkor - siva
barvi svetleči sladkor - siva
Receptura črno bela gola torta je nastala z namenom. Namreč jutri (27.11.2016) mineva 8 let od prve objave na mojem blogu Blaž`Kuha. Okusna torta vsebuje sestavine s katerimi zelo rad ustvarjam, a hkrati so vsakodnevne in preproste, tako kot jaz... No ja, mogoče z izjemo - aktivno črno oglje, 😜 kar nakazuje, da z malenkostjo in malo iznajdljivosti osnovo popestrim... V končni fazi, imamo prvi stik s hrano preko "oči" in to šteje tako v privat kot poslovnem življenju...
Biskvitno zmes nalijemo v namaščen tortni model (premer 26 cm). Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Ohlajen biskvit, prečno, prerežemo na pol. Nato, z vsake polovice izrežemo po dva kroga, premera 8 centimetrov.
Meni eno najljubših svežih zelišč je meta. Rastlino ostrega vonja s podolgastimi listi in rdečimi, vijoličastimi cveti uporabljam tako pri pripravi sladic kot pri pripravi napitkov. Liste sem uporabil tudi že v solati in pri pripravi mesnih jedi, a okusi so se odlično dopolnjevali…
Kremni sir maskarpone in mleti sladkor
stresemo v posodo. Dodamo vanilijevo aromo in premešamo, da se sestavine
povežejo. Belo čokolado, z dodatkom ene čajne žličke olja, raztopimo nad vodno
soparo.
Na kos
biskvita položimo eno tretjino kreme in enakomerno porazdelimo po celotni
površini. Pokrijemo s kosom biskvita in postopek ponovimo še dvakrat.
Med »TOP« pregrehami pri meni je »KRALJICA« - čokolada. 👌 In ko se popolna naslada znajde v mojih roka, velja verz »ŽIVLJENJE JE KRATKO, A SLADKO!« 😋
Zgornji biskvit prelijemo s stopljeno
čokolado in pustimo, da neenakomerno steče po stranici torte. Na vrh torte dekorativno položimo mešanico
vafljev in potrosimo s svetlečim sladkorjem. Postavimo v hladilnik, da se krema
ohladi in čokolada strdi. Pred serviranjem črno golo torto okrasimo še z listi
mete.
***
8 letna pot je doživela tako padce kot vpoze, a skupek vsega mi daje energijo za nadaljevanje, da s počasnimi koraki korakam do začrtanega cilja, a na cilju se vedno pojavi že nov cilj... Resnično "HVALA" vsem, ki spremljate moje delo krajši ali daljši čas, ker sem tukaj tudi zaradi vas…
Pa še to ane, noben ni popoln in tud jaz ne! 😇😈 Med prebiranjem receptur najverjetneje naletite na pisne napakice, ki jim jaz pravim "GOVORNA NAPAČA"! 😉 To pač sem jaz, to me dela posebnega, in kljub nekaterim komentarjem z rubrike »lektor« ostajam na tej poti… 😛
Ni komentarjev
Objavite komentar