Piščančja drobovina - želodčki! Preprosta in zelo okusna ideja za kosilo ali večerjo...
sestavine |
450 g piščančjih želodčkov
3 večje čebule
3 podolgovate zelene paprike
3 stroke česna
½ čajne žličke soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
1 ščepec majarona
1 ščepec muškatnega oreščka
olivno olje
peteršilj
peteršilj
Zelenjavo (čebula, paprika) očistimo in narežemo na majhne kocke. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo piščančje želodčke in začinimo s soljo. Pražimo 10 minut. Zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum, pokrijemo in dušimo 40 minut.
Med dušenjem večkrat premešajte!10 minut pred koncem dušenja, dodamo na tanke lističe zrezan česen ter začinimo z majaronom, muškatnim oreščkom in poprom. Pred serviranjem dodamo grobo zrezan peteršilj.
Okusne dušene piščančje želodčke servirajte s prilogo po lastnem izboru. Ena od okusnih in preprostih prilog za pripravo je vsekakor tudi bela polenta. → Pšenični zdrob skuhate v vodi, kateri ste dodali sol in maslo. Hkrati se lahko igrate z obliko ter kuhano polento nalijete v vlažen modelček, po izboru. ↔ Počakate, da se strdi.
NAMIG PRI PETREŠILJU! Peteršilj odlično raste tudi v cvetličnem loncu, tako v jesenskih kot zimskih dneh. Je pa tudi res, da mi nikoli ne zraste do »običajne« velikosti, ker ga preje porabim… 😉
Odlična ideja za kosilo, hvala. Le tole bi še dodala: za belo polento se uporabi zdrob bele koruze, čeprav je odlična tudi tvoja priloga iz pšeničnega zdroba.
OdgovoriIzbriši