Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Enolončnica Po`Nočka

ENOLONČNICA ZA DECEMBRSKE DNI! Preprosto za pripravo in okusi, ki se priležejo po decembrskih zabavah!
Preprosto za pripravo in okusi, ki se priležejo po decembrskih zabavah!


sestavine
1 čebula
1 podolgovata zelena paprika
250 g očiščenega puranjega stegna
4 stroke česna
500 g kislega zelja
1 konzerva čičerike
2 lovorjeva lista
1 čajna žlička soli
⅓ čajne žličke grobo mletega čilija
250 g češnjevega paradižnika
150 g arašidov v testu, z okusom japonskega hrena – wasabi
olivno olje
Pri pripravi tele preproste in okusne enolončnice sem izhajal iz tega, kaj se meni prileže po decembrskih večernih norčijah... Itak, da paše kislo! 😏 Pa tudi ime je dobila v tem stilu... 
Čebulo in papriko očistimo ter narežemo na majhne kocke. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in začinimo s soljo ter pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo na kocke narezano puranje stegno in pražimo 6 minut.
Puranje stegno lahko zamenjate z mesom po lastnem izboru, lahko uporabite pa tudi prekajeno klobaso ali kranjsko klobaso, narezano na kolute.
Praženi mešanici dodamo kislo zelje, na tanke lističe narezan česen, lovorjeva lista in grobo mleti čili. Dodamo še čičeriko (s tekočino iz konzerve), premešamo in pokrijemo. Dušimo 15 minut. Med dušenjem večkrat premešamo.
KISLO ZELJE - Pri pripravi jedi iz kislega zelja uporabljam, v večini primerov, zelje iz trgovske police. Tega zelja pa nikoli ne operem, ker po mojih izkušnjah izgubi na okusu in kislosti, ki je že tako bolj švoh ... 😉 Hkrati pa jed izgubi tisti popolni zimski okus, ki ponuja dodano vrednost...
Dušeno mešanico zalijemo z 1.20 litra vode in ko zavre, kuhamo 25 minut.
Okusni enolončnici pred serviranjem primešamo popečen češnjev paradižnik in potrosimo z arašidi v testu, z okusom japonskega hrena.
Češnjev paradižnik popečete na vroči ponvi, brez dodajanja maščobe. Pečete ga toliko časa, da dobi rjave pikice. Jaz temu pravim, videz pikapolonice... 😊
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo