Le par sestavin in nekaj začim lahko pričara popolno kosilo ali večerjo...
sestavine |
800 g stegna mlade govedine
3 čebule
10 strokov česna
3 podolgovate zelene paprike
1 čajna žlička soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
2 lovorjeva lista
1 ščepec majarona
2 vejice melise
1
čajna žlička akacijevega medu
olivno olje
Goveje meso oplaknemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in narežemo na kocke, velikosti 2*2 centimetra. Nato, jih stresemo v kozico.Sveži melisini listi imajo okus in vonj limone. Prav zato se odlično podajo k vsemu sadnemu in sladkemu. Se pa melisa presenetljivo dobra znajde v družbi govejega mesa in paprike. Okus mesa in zelenjave bo z dodatkom melise postal izrazitejši in osvežujoč.
Čebulo, papriko in česen očistimo. Čebulo narežemo na manjše kocke, česen na tanke lističe, papriko na "palčke". Dodamo pripravljenemu mesu, v kozici.
Sestavine v kozici začinimo (sol, poper, muškatni orešček, čili, majaron, lovorjev list), pokapamo z olivnim oljem in dodamo med. Premešamo. Kozico dobro pokrijemo z nekaj kosi ALU folije.
Pokrito kozico postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 60 minut. Dušene goveje kocke pustimo par minut pokrite v kozici, v kateri smo jih dušili. Odstranimo folijo. Pred serviranjem primešamo liste sveže melise.
Ko boste jemali kozico iz pečice, bodite previdni, da se ne opečete.
Prilogo izberite po lastni presoji. Med drugim pa lahko pripravite tudi preproste in zelo okusne njoke ali pa mlince, ko je ravno martinov vikend...
Namig z recepturami >>> DOMAČI NJOKI MLINCI KOSTANJEVI ŠTRUKLJI SIROVI ŠTRUKLJI NA HITRO KROMPIRJEVI ŠTRUKLJI Z MUŠKATNO BUČO
Ni komentarjev
Objavite komentar