Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrenovka pica

Hrenovke lahko uporabite na veliko načinov! Moj namig je okusen ter odlična ideja za kosilo ali prigrizek ob pivu...
Hrenovke lahko uporabite na veliko načinov! Moj namig je okusen ter odlična ideja za kosilo ali prigrizek ob pivu...


sestavine
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
6 piščančjih hrenovk brez ovoja
1 paradižnik
1 kos solatne kumare
3 vejice rdeče bazilike
25 g naribanega sira
2 zvrhane žlice gorčice
1 ščepec soli
Listnato testo razvijemo ter ga premažemo z gorčico. Na spodnji rob, eno za drugo, položimo tri hrenovke. Zavijemo do polovice. Tik ob zvitku, eno za drugo, položimo tri hrenovke. Zavijemo.

Zvitek iz hrenovk razrežemo na rezine, širine 3 centimetre. Rezine zložimo na peki papir, v obliko "polni" krog.

Kumaro in paradižnik operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke rezine. Nato, polagamo izmenično kumaro, paradižnik in list rdeče bazilike v krogu, na podlogo iz testa s hrenovkami. 
Zloženo zelenjavo začinimo s soljo in potrosimo z naribanim sirom. Hrenovka pico s peki papirjem položimo na pekač.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.


Zelenjavo v krogu polagate tako, da se na koncu vidi zunanji rob, iz rezin zvitkov.
Slastno hrenovka pico servirate z listnato solato, po izboru. Odlično se ujame tudi kot prigrizek ob pivu in zadostuje za 4 osebe.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo