Hrenovke lahko uporabite na veliko načinov! Moj namig je okusen ter odlična ideja za kosilo ali prigrizek ob pivu...
sestavine |
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
6 piščančjih hrenovk brez ovoja
1 paradižnik
1 kos solatne kumare
3 vejice rdeče bazilike
25 g naribanega sira
2 zvrhane žlice gorčice
1 ščepec soli
Listnato testo razvijemo ter ga premažemo z gorčico. Na spodnji rob, eno za drugo, položimo tri hrenovke. Zavijemo do polovice. Tik ob zvitku, eno za drugo, položimo tri hrenovke. Zavijemo.
Zvitek iz hrenovk razrežemo na rezine, širine 3 centimetre. Rezine zložimo na peki papir, v obliko "polni" krog.
Kumaro in paradižnik operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke rezine. Nato, polagamo izmenično kumaro, paradižnik in list rdeče bazilike v krogu, na podlogo iz testa s hrenovkami.
Zloženo zelenjavo začinimo s soljo in potrosimo z naribanim sirom. Hrenovka pico s peki papirjem položimo na pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Zelenjavo v krogu polagate tako, da se na koncu vidi zunanji rob, iz rezin zvitkov.
Slastno hrenovka pico servirate z listnato solato, po izboru. Odlično se ujame tudi kot prigrizek ob pivu in zadostuje za 4 osebe.
Ni komentarjev
Objavite komentar