Stojite
doma pred polno košaro kakija in ne veste kaj bi z njim? Za začetek lahko
poskusite moj predlog. Preprosti, a slastni okusi za jesenske dni!
sestavine |
TESTO… 160 g moke tip 500
110 g margarine za pečenje
9 g namiznega sladila Krüger Stevia Sugarel®
1 ščepec soli
2 žlici vode
NADEV… 250 g skute
3 zvrhane žlice kisle smetane
3-4 kakije sorta persimmon
3 žlice namiznega sladila Krüger Stevia Sugarel®
OSTALO… 1 granatno jabolko
2
žlice akacijevega medu Medex
Moko stresemo v posodo. Dodamo namizno sladilo Krüger Stevia Sugarel®, ščepec soli, vodo in na manjše kose narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Sestavine pregnetemo, da se povežejo in dobimo kepo testa. Zavijemo v PVC folijo in shranimo v hladilnik, za 25 minut.Kepo krhkega testa, na rahlo pomokani delovni površini, razvaljamo, v obliko kroga premera velikost pekača + višina roba. Testo položimo v namaščen pekač, z nežnimi pritiski ga prilagodimo pekaču ter z jedilno vilico nekajkrat prebodemo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 12 minut.
Pri pripravi okusne kakijeve pite sem uporabil okrogel pekač, premera 24 centimetrov.
Testo, ki sega čez rob, odrežete. Z vilico nekajkrat prebodete tako dno, kot rob.Kaki operemo, osušimo, odstranimo "muho", prepolovimo in narežemo na tanke lističe. Skuto stresemo v posodo. Dodamo kislo smetano, stevio ter dobro premešamo.
Pekač vzamemo iz pečice. Na napol pečeno krhko testo stresemo skutin nadev in ga enakomerno porazdelimo, po celotni površini. Obložimo z rezinami kakija. Pekač položimo nazaj v pečico, za 35 minut.
Rezine kakija polagate v krogu. Začnete na zunanjem robu. Polagate tako, da ena drugo rezino prekriva do dve tretjine.
Za potrebe priprave pite sem uporabil 3 ½ kakija, a polovico končala v 👄... 😉
Ni komentarjev
Objavite komentar