Preprosti okusi, ki se odlično ujamejo!
sestavine |
1 koromač
1 čebula
1 jajčevec
5 strokov česna
500 g piščančjih peruti zgornji del
400 g riža
1 kocka piščančjega koncentrata za juho
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
¾ čajne žličke soli
olivno olje
Zelenjavo operemo pod tekočo vodo, očistimo in narežemo (koromač - srednje debele rezine ; čebula in jajčevec - majhne kocke).
Piščančje peruti (zgornji del) stresemo v vročo kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da dobijo zlato-rjavo skorjo. Dodamo čebulo, koromač in jajčevec ter pražimo 10 minut.Praženi mešanici dodamo riž, začimbe (sol, poper, muškatni orešček) in grobo zrezan česen. Pražimo toliko časa, da riž postekleni.
Zalijemo z 800 ml vode in dodamo jušno kocko. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in pokrito kuhamo 25 minut.
K rižotki se odlično poda rdeča pesa v solati. Vsekakor pa lahko piščančje peruti nadomestite s kakim drugim kosom piščanca, uporabite pa lahko tudi purana, tuno...
Ni komentarjev
Objavite komentar