Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rižotka s piščancem in koromačem

Preprosti okusi, ki se odlično ujamejo!
Preprosti okusi, ki se odlično ujamejo!


sestavine
1 koromač
1 čebula
1 jajčevec
5 strokov česna
500 g piščančjih peruti zgornji del
400 g riža
1 kocka piščančjega koncentrata za juho
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
¾ čajne žličke soli
olivno olje
Zelenjavo operemo pod tekočo vodo, očistimo in narežemo (koromač - srednje debele rezine ; čebula in jajčevec - majhne kocke).
Piščančje peruti (zgornji del) stresemo v vročo kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da dobijo zlato-rjavo skorjo. Dodamo čebulo, koromač in jajčevec ter pražimo 10 minut.
Praženi mešanici dodamo riž, začimbe (sol, poper, muškatni orešček) in grobo zrezan česen. Pražimo toliko časa, da riž postekleni.
Zalijemo z 800 ml vode in dodamo jušno kocko. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in pokrito kuhamo 25 minut.

K rižotki se odlično poda rdeča pesa v solati. Vsekakor pa lahko piščančje peruti nadomestite s kakim drugim kosom piščanca, uporabite pa lahko tudi purana, tuno...

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo